donderdag 19 mei 2016

Klaar voor de 24 uur van Woerden

De afgelopen weken stonden in het teken van deelnemers werven, inschrijven en bevestigen en het wandelschema in elkaar draaien. Daarnaast werden er heel veel loten verkocht aan lokale ondernemers en vrienden. 2K auto's besloot zelfs om onze lopers een lot cadeau te doen (trekking zaterdag om 15.00 uur).

Tijdens de kick-off presenteerden de stuurgroepleden hun plannen en werd weer eens duidelijk hoe groot het evenement inmiddels is. Op dit moment zijn er ongeveer 55 teams en bijna 2000 wandelaars. Alle sponsors werken belangeloos mee dus al het opgehaalde geld gaat naar de twee doelen.

Deze week is onze financiĆ«le verantwoording verzonden. Tot nu toe hebben we € 1495,00 opgehaald, een prachtig resultaat! Met 47 lopers zullen we morgen en overmorgen lopen om nog meer geld op te halen voor het Inloophuis "Leven met kanker" en het Prinses Maxima Centrum. Geld doneren kan altijd nog bij de informatiebus in het wijkpark o.v.v. Walk around the clock.

De laatste lopers hebben inmiddels hun shirt opgehaald, samen met het promotiemateriaal van het Inloophuis "Leven met kanker'. Op deze manier worden alle lopers geinformeerd over het werk van het Inloophuis.















Morgen rond 16.45 uur is de openingsceremonie en tussen 22.00-23.00 uur is de heldenronde waarmee iedereen mag meelopen. Dit jaar is de heldenronde iets anders georganiseerd. Vrijdagmiddag ontvangen wij een kleurcode en tijdstip waarop we ons kunnen verzamelen voor de heldenronde. De teamcaptains sturen deze informatie per e-mail naar de lopers zodat familie, vrienden en bekenden geinformeerd kunnen worden en zij dit moment samen kunnen beleven. Tijdens de heldenronde herdenken we bijvoorbeeld iemand die ons inspireert of die ons ontvallen is door de ziekte kanker, iemand die momenteel ziek is, of iemand die genezen is. Langs het parcours komen inspiratielichten met kaarsen te staan.

Naast de heldenronde zijn er nog bijzondere momenten. Bekijk het volledige programma van de 24 uur van Woerden. Kom langs, koop loten bij de informatiebus of een hapje en drankje in de grote tent in het wijkpark. En.... vergeet ons niet aan te moedigen want sommige lopers blijven echt 24 uur wakker! Tot ons volgende blog!



woensdag 13 april 2016

Terugblik op de 24 uur van Woerden 2014

Eindelijk was de dag aangebroken, 9 mei 2014! De opening werd verricht door burgemeester Molkenboer, Chris Maliepaard en Corrie, gast bij het Inloophuis. Om 17.00 uur is gestart met een klein groepje lopers van onze 69 lopers. Het weer is prima en de zon schijnt behoorlijk.

Start van de 24 uur van Woerden 2014

Later op de dag en de dag daarna was het weer onstuimig. Regen, storm en onweer is Woerden gepasseerd. Rond 22.00 uur startte de heldenronde, een indrukkend moment, iedereen mag meelopen en beleeft dit op zijn/haar manier. Langs het parkoers staan inspiratielichten die het pad mooi verlichten, soms staan hierop mooie tekeningen, foto's of spreuken. Het blijft een speciaal moment om dit te "beleven" met je familie, vriend/vriendin, collega en andere lopers.
Inspiratielichten langs het parkoers



Het mooie van de 24 uur van Woerden is dat je bijna altijd met andere lopers bent. Lopers uit je eigen team (die je soms niet allemaal kent) en lopers van andere teams. Zeker in de nachtelijke uurtjes kom je tot mooie gesprekken en gaat de zon weer op voordat je hier erg in hebt. Als je eventjes niet hoeft te lopen, kun je een bezoek brengen aan de tent van het Inloophuis. Het is daar altijd heerlijk warm, koffie en thee staat klaar en je kunt daar spreken met de mensen van het Inloophuis, zowel de gasten als de vrijwilligers. De hele 24 uur heeft de organisatie gezorgd voor entertainment. Diverse optredens worden belangeloos verzorgd om de lopers en bezoekers te vermaken. 

Overdag regende het veel maar onze lopers gingen door! Toen het moment van de sluiting bijna aanbrak brak de zon door. Wat een prachtig moment om dan ook ook nog te horen dat de 24 uur van Woerden € 65000,00 euro heeft opgebracht! Alle teams, groot en klein, jong en oud hebben hier een bijdrage aan geleverd. Na de afsluiting hebben we met ons team genoten van een hapje (bedankt Vietaste Woerden) en drankje. Het was weer een onvergetelijke 24 uur van Woerden. Bedankt lopers, vrienden, familie, collega's en ga zo maar.




Tot slot een artikel uit de Woerdense Courant van 14 mei 2014


De 24 uur van Woerden wordt in 2016 gehouden op 20 en 21 mei. Save the date!