woensdag 13 april 2016

Terugblik op de 24 uur van Woerden 2014

Eindelijk was de dag aangebroken, 9 mei 2014! De opening werd verricht door burgemeester Molkenboer, Chris Maliepaard en Corrie, gast bij het Inloophuis. Om 17.00 uur is gestart met een klein groepje lopers van onze 69 lopers. Het weer is prima en de zon schijnt behoorlijk.

Start van de 24 uur van Woerden 2014

Later op de dag en de dag daarna was het weer onstuimig. Regen, storm en onweer is Woerden gepasseerd. Rond 22.00 uur startte de heldenronde, een indrukkend moment, iedereen mag meelopen en beleeft dit op zijn/haar manier. Langs het parkoers staan inspiratielichten die het pad mooi verlichten, soms staan hierop mooie tekeningen, foto's of spreuken. Het blijft een speciaal moment om dit te "beleven" met je familie, vriend/vriendin, collega en andere lopers.
Inspiratielichten langs het parkoers



Het mooie van de 24 uur van Woerden is dat je bijna altijd met andere lopers bent. Lopers uit je eigen team (die je soms niet allemaal kent) en lopers van andere teams. Zeker in de nachtelijke uurtjes kom je tot mooie gesprekken en gaat de zon weer op voordat je hier erg in hebt. Als je eventjes niet hoeft te lopen, kun je een bezoek brengen aan de tent van het Inloophuis. Het is daar altijd heerlijk warm, koffie en thee staat klaar en je kunt daar spreken met de mensen van het Inloophuis, zowel de gasten als de vrijwilligers. De hele 24 uur heeft de organisatie gezorgd voor entertainment. Diverse optredens worden belangeloos verzorgd om de lopers en bezoekers te vermaken. 

Overdag regende het veel maar onze lopers gingen door! Toen het moment van de sluiting bijna aanbrak brak de zon door. Wat een prachtig moment om dan ook ook nog te horen dat de 24 uur van Woerden € 65000,00 euro heeft opgebracht! Alle teams, groot en klein, jong en oud hebben hier een bijdrage aan geleverd. Na de afsluiting hebben we met ons team genoten van een hapje (bedankt Vietaste Woerden) en drankje. Het was weer een onvergetelijke 24 uur van Woerden. Bedankt lopers, vrienden, familie, collega's en ga zo maar.




Tot slot een artikel uit de Woerdense Courant van 14 mei 2014


De 24 uur van Woerden wordt in 2016 gehouden op 20 en 21 mei. Save the date!